Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с педалa на съединителя АР 147 1.9 JTD 115к.с.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с педалa на съединителя АР 147 1.9 JTD 115к.с.

Колеги,
    Помагайте. Когато е по-студено времето педала на съединителя потъва ниско долу. Като напомпам педала се появява съединителя, иначе се губи изцяло и не може да се превключват скорости. Няма теч в купето. Няма и по кутията. Спирачната течност не се губи, изобщо не помръдва (съвсем малко под максимума е).Със спирачките всичко е наред. Преди няколко дни стана същия проблем и долях спирачна течност над максимума. Карах я един ден така и изсмуках малко, за да падне под максимума. Няколко дни беше нормално, но тази вечер пак се появи. Спирачна течност не съм сменял, възможно ли е проблема да идва от старата течност или по-скоро е в някоя от помпите, въпреки че няма теч? Благодаря предварително.

щом нямаш течове и загуби на спир.течност,най-вероятно имаш въздух в системата и трябва да се обезвъздуши
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Аз имах подобен проблем, не губеше течност ,но съединителя започна да пада малко по-малко все по-ниско и на края едвам успяваше да отдели. Оказа се горната помпа.

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

Колеги, смених гиорната помпа и спирачната течност, обезвъздушихме системата, но ефектът никакъв...Все така потъва педала, оправя се като помпам и ако го държа съвсем леко натиснат доката карам не потъва. Какво да правя? Дайте някой съвет?

Comment

Колеги дайте малк хелп

Comment

Първоначално публикувано от niki_future Покажи съобщение
            Колеги дайте малк хелп
            Проблем в долната помпа?
            sigpic
            Alfa 164 2.0 TS ................Fiat Stilo 1.9JTD
            Alfa 156 SW 1.9 JTD ........Fiat Tipo 1.9 TD

Comment

Първоначално публикувано от niki_future Покажи съобщение
              Колеги, смених гиорната помпа и спирачната течност, обезвъздушихме системата, но ефектът никакъв...Все така потъва педала, оправя се като помпам и ако го държа съвсем леко натиснат доката карам не потъва. Какво да правя? Дайте някой съвет?
              Колега, обърни внимание и на долната все пак.Свали я,и погледни какво и е положението.....много странно,че нямаш теч,при тея симптоми......като на въздух в системата или липса на течност,ми прилича....

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                Колега, обърни внимание и на долната все пак.Свали я,и погледни какво и е положението.....много странно,че нямаш теч,при тея симптоми......като на въздух в системата или липса на течност,ми прилича....
                При мен не е с долна помпа, а с лагер помпа в кутията....

Comment

Понеже си мисля,че нещата са ти като при мен,и затова така и пиша.....сори.И все пак ми е интересно от какво може да е .......
                  Last edited by undy; d.m.y г., 19:51.

Comment

Затапи налягането кьм лагер помпата и тогава пробвай педала !!!
                    sigpic

Comment

по тоя начин какво ще разбере,дали му работи горната.....нали я е сменил.нещо не ми е ясно какво искаш да предложиш........

Comment

Как да затапя налягането към лагера?
                        Аз си мисля, че може да е тръгнал притискателният диск на съединителя или пък някъкъв проблем в маховика...

Comment

При мен проблема беше в Цилиндър на съединителя

Attached Files
                          Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Comment

Ако педала пропада е само от помпи.Провери дали всичко е наред преди да сменяш лагер помпа.Защото е сложно и скьпо!!!
                            sigpic

Comment

Ами смених горната помпа и пак пропадаше. А днес както си карах така си дойде налчгане в педала и цял ден не е пропадал...??? Незнам какво става вече

---------- Post added at 17:25 ---------- Previous post was at 17:21 ----------

Първоначално публикувано от mboge Покажи съобщение
                              При мен проблема беше в Цилиндър на съединителя

Пепи мойта се оказа, че е с лагер-помпа и нямам цилиндър и ако проблема е там ме чака нов съединител + лагер помпа + работа = 700-800 лв.

Comment

Working...
                              X